Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta pildīta līdaka

2007. gada 19. maijs
Foto: igors giruckis
Pagatavošana
1 min
1. Līdaku notīra,izņem iekšas,nomazgā,ļoti uzmanīgi novelk ādu.
2. No asakām atdalīto gaļu(fileju) 2-3 reizes samaļ kopā ar pienā vai ūdenī izmērcētu baltmaizi.Zivju masai pieliek sakultu olu,sāli,piparus,krējumu,izkausētu sviestu,atlikušo ūdeni vai pienu un labi sastrādā(samīca).
3. Zivju masu iepilda ādā,liek veidnē un cep cepeškrāsnī,aplaistot ar zivs buljonu.
4. Pasniedz ar krējuma vai mārrutku mērci,vārītiem kartupeļiem,marinētām bietēm.Ieteicams arī citrona šķēlīte uz šķīvja maliņas ,ar ko nedaidz ierīvēt līdakas gabaliņa virsmu.
Uz augšu