Kartupeļu pica

2005. gada 5. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
127 min
1. Kartupeļus vāra ar mizu, nomizo, vēl karstus samaļ. Masu liek uz miltiem apkaisīta dēlīša atdzist. Pievieno miltus, olas, sāli, eļļu, samīca mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni, mīklu viegli izveltnē, liek cepties, kamēr veidojas zeltaina, kraukšķīga garoziņa. Sieru sagriež mazās, plānās šķēlītēs, ķiploku sasmalcina. Gatavo kartupeļu cepumu izņem no krāsns, liek uz tā sagrieztus tomātus, sieru, ķiploku, apber ar pipariem, uzliek olīvas. Apslaka ar eļļu, apmēram 20 minūtes cep cepeškrāsnī.
Uz augšu