Sacepums ar tortiļas čipšiem

Sastāvdaļas

  • Rīsi, 125 g
  • Liellopu maltā gaļa, 300 g
  • Paciņa sausā šampinjonu biezzupas maisījuma
  • 2 sīpoli
  • 1 kārba sasmalcinātu tomātu
  • 1 paciņa (200 g) tortiļas čipšu
  • 1 paciņa Tako maisījuma
  • 100 g siera
  • Eļļa cepšanai
  • Ūdens

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzvāra rīsus.
  2. Uz pannas sakarsētā eļļā apbrūnina gaļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un turpina cept apmēram 5 minūtes. Pievieno Tako maisījumu un 1, 5 glāzi ūdens. Uz lēnas uguns vāra apmēram 20 minūtes.
  3. Kamēr gaļa gatavojas, atbilstoši norādījumiem pagatavo šimpinjonu biezzupu. Kad zupa gatava, pievieno tai tomātus un uzvāra.
  4. Gatavajam maisījumam pievieno gaļu un rīsus. Visu vienmērīgi samaisa.
  5. Padziļā cepamā traukā vienmērīgi izklāj pusi no čipšiem. Tiem pa virsu - pusi no rīsu-gaļas maisījuma. Tālāk atkal čipšu kārta un tai pāri - atlikušais maisījums.
  6. Pārber sarīvētu sieru.
  7. Cep 220 C apmēram 20 minūtes un pēc tam ļauj sacepumam turpat cepeškrāsnī vēl kādu laiku pamazām atdzist.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi