Torte "saule"

2007. gada 25. aprīlis
Foto: Anda Zūle-Lapimaa
Pagatavošana
1 min
1. Nomizot apelsīnus un sagriezt tos 0,5 centimetru biezos ritentiņos. Izklāt ar tiem palielas bļodas pamatu. Želatīnu sajaukt ar nedaudz aplesīnu sulas, kas izspiesta no apelsīna, un atstāt 10 minūtes, lai uzbriest. Tad trauku ar uzbriedinātu želatīnu ielikt citā traukā ar karstu ūdeni, līdz želatīns izšķīdis. Biezpienu saputot ar cukuru un vanilīna cukuru, pieviento tam izšķīdināto želatīnu, drupinātus cepumus, apelsīnu gabaliņus, ja ir vēlēšanās, tad arī marmelādi. Tad pievienot saputotu krējumu. Nedaudz želatīna uzpilināt apelsīnu ritentiņiem, pēc tam traukā ieliet sagatavoto biezpiena masu. Virsū likt liķierī vai sīrupā samērcētus cepumus. Tad torti atstāt uz vismaz 4 stundām ledusskapī. Pirms likt galdā, izgāzt to uz tortes pamatnes.
2. Sanāk 8 palieli, sātīgi gabali, mazākos gabalos sagriezt ir grūti.
3. Avots: Mans virtuves kalendārs :)
Uz augšu