Sākums > Receptes > Uzkodas

Vistas krūtiņa apelsīnu mērcē

2007. gada 12. aprīlis
Foto: Elīna Sēkliņa
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagriež kubiņos un nedaudz apkaisa ar miltiem.Pannā sakarsē eļļu un dažas minūtes uz lielas uguns apcep gaļu no visām pusēm.Liesmu samazina.Notīra šalote sīpolu un smalki sagriež,pievieno gaļai un pasautē,līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
2. Pārkaisa ar kariju,pievieno apelsīnu sulu un buljonu.Uzliek vāku un sautē 10 min.Gaļu izņem un atstāj siltumā.Mērci pavāra līdz tā kļūst bieza.Noņem no plīts un ar putojamo slotiņu mazos gabaliņos iemaisa atlikušo sviestu.
3. Gaļu kārto uz šķīvjiem un pārlej ar mērci.Garnēšanai nomizo apelsīnu izņem sēkliņas un plēves.Ēdienu pārkaisa ar piparmētru lapiņām.
Uz augšu