Vistas krūtiņa apelsīnu mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas krūtiņas filejas
  • 1 ēd.k. kviešu milti
  • 4 ēd.k. augu eļļas
  • 4 šalotes sīpoli
  • ½tējk. karija
  • 125 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 125 ml vistas buljona
  • 100 g sviesta
  • Svaigas piparmētru laps
  • 1 apelsīns dekorēšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriež kubiņos un nedaudz apkaisa ar miltiem.Pannā sakarsē eļļu un dažas minūtes uz lielas uguns apcep gaļu no visām pusēm.Liesmu samazina.Notīra šalote sīpolu un smalki sagriež,pievieno gaļai un pasautē,līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  2. Pārkaisa ar kariju,pievieno apelsīnu sulu un buljonu.Uzliek vāku un sautē 10 min.Gaļu izņem un atstāj siltumā.Mērci pavāra līdz tā kļūst bieza.Noņem no plīts un ar putojamo slotiņu mazos gabaliņos iemaisa atlikušo sviestu.
  3. Gaļu kārto uz šķīvjiem un pārlej ar mērci.Garnēšanai nomizo apelsīnu izņem sēkliņas un plēves.Ēdienu pārkaisa ar piparmētru lapiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi