Sākums > Receptes > Uzkodas

Parmas rulete no teļa gaļas

2007. gada 12. aprīlis
Foto: Elīna Sēkliņa
Pagatavošana
1 min
1. Gaļas šķēles noskalo zem auksta ūdens,nosusina,mazliet izlīdzina un nedaudz apkaisa ar pipariem.Notīra ķiploku,izspiež un ar to ierīvē gaļu.Uz katra teļa gaļas šniceles liek šķinķa šķēli un 2salvijas lapiņas.Cieši satin un nostiprina ar koka iesmiņiem.Uzkarsē pannā 1ēd.k. sviesta un olīveļļu un apcep rulīšus no visām pusēm.Pievieno buljonu un uzliekot vāku,sautē uz nelielas uguns aptuveni 20 minūtes.Ruletītes izņem no buljona,izņem iesmiņus un gaļu noliek siltā vietā slēgtā traukā.Buljonu uzkarsē bez vāka ,pievieno marsalu vai heresu un uzvāra.Noņem no plīts un maziem gabaliņiem pievieno atlikušo sviestu.Ruletītes sagriež īkšķa biezuma šķēlēs un pasniedz ar mērci.
Uz augšu