Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liellopu gaļa austeru mērcē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300-500g liellopu fileja
  • austermērce
  • sojas mērce
  • sīpoli
  • ķiploki
  • ingvers
  • 100 g ūdens
  • dārzeņi (piemēram, zaļie zirnīši, burkāni, kukurūza, šampinjoni, paprika - pēc garšas)
  • Zaļie salāti garnēšanai
  • pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Liellopa gaļu sagriež plānās šķēlītēs, apmēram 0,5cm vai plānākās pretēji stiegrojumam. Fileju saliek bļodā, pārlej ar sojas mērci un pārkaisa ar pipariem. Sagriež sīpolus palielos gabalos, saspiež ķiplociņus un ingveru. To samaisa kopā un pieliek klāt gaļai. Atstāj uz 10 minūtēm.
  2. Uzkarsē pannu un visu apsautē (ar pannas vāku) uz lēnas uguns, lai liellops pārāk nesaraujās un nepaliek sīksts. Kad gaļa gandrīz gatava, pielej klāt austermērci un liek pasautēties (uzliekot vāku), tad pielej klāt ūdeni, sautē līdz gaļa pilnībā gatava. Pasniedz ar rīsiem un dārzenīšiem. Dārzenīšus var apcept, vārīt vai pasniegt svaigus, gaumes lieta. Iesaku rīsus vārīt klāt pievienojot dārzeņu buljonu, lai aromātiskāk.
  3. Labu apetīti.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Puravu, ābolu un sakņu salāti

Puravu, ābolu un sakņu salāti

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas