Cūkgaļa piparu mērcē

Cūkgaļa piparu mērcē
Foto: Depositphotos.com
Gardi ar rīsiem, arī ar kartupeļiem.

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas (kakla lāpstiņas gabals)
  • 3 sīpoli
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 350 g tomātu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 čili piparu pāksts
  • 300 ml gaišā alus
  • 250 ml olīveļas
  • Sāls
  • 1 lauru lapa
  • 1 šķipsna/s sasmalcinātu ķimeņu
  • 1 šķipsna/s oregano
  • 1 saišķītis pētersīļu

Pagatavošana

90 min.
  1. Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež apmēram 3 cm lielos gabalos.
  2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež.
  3. Tomātus noplaucē ar verdošu ūdeni, atdzesē, nomizo, izgriež serdi un sagriež.
  4. Papriku sagriež mazos gabalos, čilī smalki sakapā.
  5. Lēzenā katlā sakarsē olīveļlu, apcep tajā gaļu no visām pusēm, apsāla.
  6. Pievieno sagrieztos sīpolus un ķiplokus, mazliet pasautē, tad pievieno tomātus, papriku, čili un pielej alu.
  7. Pieliek lauru lapu, ķimenes un oregano. Sautē zem vāka mērenā karstumā apmēram 1 stundu.
  8. Pētersīļus sasmalcina, tos pievieno pasniegšanas brīdī.

    Labu apetīi!
    Pētersīļus sasmalcina, tos pievieno pasniegšanas brīdī.

L...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni