-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Cūkgaļa piparu mērcē
Gardi ar rīsiem, arī ar kartupeļiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 kg cūkgaļas (kakla lāpstiņas gabals)
-
3 sīpoli
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
350 g tomātu
-
1 sarkanā paprika
-
1 čili piparu pāksts
-
300 ml gaišā alus
-
250 ml olīveļas
-
Sāls
-
1 lauru lapa
-
1 šķipsna/s sasmalcinātu ķimeņu
-
1 šķipsna/s oregano
-
1 saišķītis pētersīļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež apmēram 3 cm lielos gabalos.
-
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež.
-
Tomātus noplaucē ar verdošu ūdeni, atdzesē, nomizo, izgriež serdi un sagriež.
-
Papriku sagriež mazos gabalos, čilī smalki sakapā.
-
Lēzenā katlā sakarsē olīveļlu, apcep tajā gaļu no visām pusēm, apsāla.
-
Pievieno sagrieztos sīpolus un ķiplokus, mazliet pasautē, tad pievieno tomātus, papriku, čili un pielej alu.
-
Pieliek lauru lapu, ķimenes un oregano. Sautē zem vāka mērenā karstumā apmēram 1 stundu.
-
Pētersīļus sasmalcina, tos pievieno pasniegšanas brīdī.
Labu apetīi!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs