Komentāri par: Tiramisu (īstais)

Lita 2016. gada 25. oktobris 14:17
Man sanāca mīksts un nemaz nepatika, ēdu kā saldo ar ķiseli skābenu klāt.
A 2016. gada 22. februāris 18:27
Olu dzeltenumi ar cukuru jākuļ karstā ūdens peldē. Tad sanāk tāds biezs un maigu garšu.
Megija 2013. gada 25. decembris 11:46
Es arī uztaisīju, bija ļoti labs un visu laiku pieturos pie šīs receptes.
Ar alkohola daudzumu var variēt, tas kūkas garšu nepadarīs sliktāku ;)
Līga 2013. gada 26. aprīlis 16:36
Nu,Everit, es Tev galīgi nepiekritīšu, ja esi bijusi Itālijā,tiramisū valstībā, tad Tev nevajadzētu domāt, ka tiramisū ir jābūt kā Tu aprakstīji, bet gan pilnīgi pretēji, slapjam, kā saldajam ēdienam, viņu pat bļodiņās pasniedz... Alkoholu pielieto kā nu kurais, nav jau tādas pareizās receptes- kā kuram garšo.. ēst gatavošanai jau vispār nav jābūt kā Padomju laikos- tik grami tā, tik frikadeles katrā šķīvīm, pēc skaita, ēdiens jāpagatavo ar izjūtām :) Veiksmi gatavojot burvīgo tiramisū!
Diāna 2013. gada 4. marts 13:16
es piekrītu everitai
kamene 2012. gada 19. decembris 12:38
Peikrītu, ka īstais Tirumisu izskatāspat savādāk, bet nepiekrītu, ka lv nevar pagatvot īsto tiramisu? Man paziņas mamma Itālijā apguva Tiramisu gatavošanu...viņai pat bija no turienes līdz īstais alko un kafija. + īstā recepte, gan galvā gan uz lapas. Bija dievīgi garšīgs Tiramisu, viņa man pat taisīja pēc pasūtījuma. Pirmo reizi ēdu tik gaisgu, nepārspīlēti saldu, maigu saldo ēdienu, jeb kā to pareizāk nosaukt. Pirmo reizi jutu, ka šis ir mans saldais, ko es nekad neaizmirsīšu, ir pagājuši vairāk kā 4 gadi un joprojām aceros to vieglo nepiesātināto garšu. Pati neriskēju taisītu, jo zinu, ka es uz pusi neoratīšu viņu tā pagatavot. Negribu pievilkt savas atmiņas :)
!!!!!!!!!!!!!!!! 2012. gada 21. jūlijs 00:19
šis nav īstais tiramisu!!!!!
Īstajam jābūt gaisīgam, tādam kas kūst mutē!!!
Un par to alkaholu vsp.... tad jau labāk vnk šņabi gāzt klāt un sanāks kkads krievu tiramisu!!!
vsp taisot tiramisu ir jajut cik daudz kas jaliek klat!
rara 2012. gada 11. februāris 11:35
Ir garsigak, ja cukura vieta liek pudercukuru!
rara 2012. gada 11. februāris 11:34
Ir garsigak, ja cukura vieta liek pudercukuru!
Starp citu 2012. gada 6. janvāris 15:03
Es vienmēr gatavoju divus saldos vienlaicīgi- titramisu un bezē cepumus. Kamēr tiramisu ledusskapī atpūšas, bezē tiek naski notiesāti.
es:) 2011. gada 5. novembris 11:49
Var arī gatavot bez alhakola?
simona 2011. gada 16. oktobris 10:12
Pilnīgi garām! Es dzīvoju Itālijā,un šeit to gatavo pavisam savādāk!
Everita 2011. gada 11. jūlijs 00:04
Es pilnīgi nesaprotu no kuriem avotiem cilvēki ņem tās tiramisū receptes??? Kāpēc nepieciešams tāds alkohola daudzums un vēl kkāds mistisks ķiršu dzēriens??? Cepumi ir jāizmērcē istabas temperatūras kafijā un ja grib tad var kādus 10-15 gramus pievienot labu brendiju, nevis tikai apslacīt. Tiramisū ir jābūt gaisīgam un cepumiem jāizskatās kā biskvīta kūkai... Man dakārt tracina, kad lieto nosaukumu un tas nemaz neatbilst tam kā ir jābūt... Tik pat labi es piemēram asiņaino mēriju uztaisītu ar ķirbju sulu Jūs nemaz nebūtu vīlušies ja tādu jums atnestu???
Ela 2011. gada 6. aprīlis 20:58
Taisiju..Tikai izmantoju Hektoru...un eksperte lika klat apmeeram pusi no plaukstinja pudeles...garsu nesamaitaaja un nepiedzeeraamies!!!:Dbija patikama garsa bet pec alkahol gan nebija nemaz!
aiga 2011. gada 10. marts 22:51
piekrītu Madarai,pietam pievieno nevis Amareto bet Marsalas vīnu 20ml.un uz 500 gr macarpones siera vajag 6 olu dzeltenumus ,un 4 olu baltumus.Kad olas dzeltenumi sputoti ar cukuru pievieno macarponi un sakuļ lai nebūtu kunkuļu tad iemaisa masā marsalas vīnu.sakuļ olas baltumu un iecilā to masā.pārējas viss kā receptē.Tikai nekad itāļi neēd tiramisū otrā dienā.Tiramisū pasniedz pēc 3 stundām kad kūka ir pati pilnība.Otrā dienā to nevar saukt par tiramisu.
Nanija 2011. gada 31. janvāris 14:59
Un kur tad saputotais olu baltums kurs loti maigi jaiecila maskarponeun olu dzeltenuma massa ??tas jau ir viens no svarigakajiem elementiem lai krems butu gaisigs!!es gan likierus klat neleju tas ir gaumes jautajums.
lita 2011. gada 21. janvāris 20:38
loti garsiigs,palies!
Madara 2010. gada 26. decembris 19:43
Lai teiktu ka tas ir īstais tiramisu, tad tas ir par skaļu, jo īsto tiramisu taisa itāļi...nevis "Virtuve-Latvija"
Dāmu pirksiņus mērcē esspreso kafijā, nevis tikai aplej, biskvītam ir jābūt mitram vai pat vairāk kā mirtam, lai justu kafijas garšu.... Attēls, kas pievienots galīgi nēataino īsto!
Ja vēlaties atrast īsta tiramisu receptes paskatieties you tube, kā taisa īsti itāļi.

Piedod Meistar!
robodds 2010. gada 24. decembris 19:06
Haha kurs tur litru smigas gribeja liet klat ?
Iveta 2010. gada 1. decembris 17:42
Liene!! :D Tu mani sasmīdināji.. 4cl ir 40ml nevis 400 :D:D:D
Linda 2010. gada 30. novembris 19:01
Liels paldies! :)

Liene, izskatās ka tev ir maza pieredze kulinārijā. Pats labākais ir kūkām likt klāt īstu alkoholu, nevis kaut kādas alkohola esences! Uzreiz ir jūtama garšā atšķirība ;)
Liene 2010. gada 26. novembris 19:38
vai receptes autore ir parliecinata par sastavdalju mervienibam???? dziivs alkohols! araa metama kuuka! 2 cl kirsu degviins un 4 cl amoreti, t.i. 200 g viens un 400 otrs???? tad jau labak tiru amoreti dzert un nekjepaties.
ine 2009. gada 22. decembris 19:21
Man loti garso:D paldies.
Iveta Rutkovska 2009. gada 7. augusts 17:51
Šis ir labs Tirmaisu variants, es taisu līdzīgu, vienīgi biskvītus lieku vienā kārtā, un krēma kārtu leju virsū labi biezu, mūsmājās tā garšo labāk. Par to !īsto! gan gribu teikt, ka daudz esmu ceļojusi pa Itāliju - No Turīnas līdz pašam papēdim - Apūlijai un, tici man, katrā restorānā, kur to pasniedz, Tiramisu būs atšķirīgs, pat Venēcijā, kas ir Tiramisu dzimtene, nedabūsi divus vienādus. Šis ir demokrātisks deserts.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti

Jaunākās receptes