Sākums > Receptes > Deserti

Šarlote ar mērci

2005. gada 8. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
70 min
1. Apaļu cepamo formu ieziež ar mīkstu sviestu un izkaisa ar miltiem. Saber sausas, pārlasītas mellenes. Atdzesētas olas saputo ar cukuru un vanilīna cukuru gaišā vijīgā masā. Saputoto masu pārlej mellenēm. Cep cepeškrāsnī 180 grādu t 40-50 min. Lai šarlote nesakristos, krāsns durtiņas pirmās pusstundas laikā nedrīkst atvērt! Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu: ja iesmiņš sauss un neaplipis - kūka gatava. Mērcei uzvāra pienu, pievieno vaniļas cukuru un dažas karotes pienā izšķīdinātas kartupeļu cietes. Gatavo mērci dažas minūtes padzesē, pievieno olas dzeltenumu un visu uzputo. Mērci pilnībā atdzesē un pārlej šarlotei pirms pasniegšanas. Labu ēstgribu!
Uz augšu