Sākums > Receptes > Zupas

Asi skāba ķīniešu zupa

2007. gada 27. marts
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
1 min
1. Sadriskā cūkgaļu. Samaisi kopā marinādes vielas un marinē cūkgaļu 20 minūtes.
2. Ja sēnes ir žāvētas, atmiekšķē tās siltā ūdenī, 20 minūtes, un noskalo. Sakapā tās. Ja lieto svaigas sēnes, vienkārši tās sakapā.
3. Sagriez tofu kubiciņos.
4. Uzvāri ūdeni. Kad tas vārās, pievieno bambusu un sēnes, apmaisi. Tad pievieno tofu. Ļauj atkal uzvārīties. Tad pievieno marinēto cūkgaļu. Pievieno visas garšvielas -- sojas mērci, sāli, cukuru, etiķi, sesāma eļļu -- un pagaršo, vai ir vajadzīgs vēl etiķis.
5. Samaisi cieti un ūdeni. Lēnām lej to zupā un maisi. Līdzko zupa sāk atkal vārīties, noņem to no liesmas.
6. Sakulto olu lēnām lej zupā, visu laiku maisot vienā virzienā. Pieliec lociņus un piparus, kā arī čili eļļu, ja to lieto.
Uz augšu