Kartupeļu biezieņa sacepums ar malto gaļu

Kartupeļu biezieņa sacepums ar malto gaļu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 7 novārīti kartupeļi
  • 100 g saldā krējuma
  • 300 g siera (apmēram)
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 500 g maltās gaļas
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Sāls
  • Pipari (melnie maltie)

Pagatavošana

80 min.
  1. Paņem tādu trauku vai katliņu, kuru var likt cepeškrāsnī.
  2. Samīca izvārītos kartupeļus biezenī, bet var būt gabaliņi jūtami, uzkožami.
  3. Sacep malto gaļu, pievienojot nedaudz pipariņus, garšvielu maisījumu un apcep kopār ar burkāniem un sīpoliem (10 - 15 min.).
  4. Cepamtraukā ieliek sacepto maltās gaļas masu, bet pa virsu izkāro samīcītos kartupeļus.
  5. Tad pārkaisa ar rīvētu sieru (bagātīgi).
  6. Visam tam pāri pārlej saldo krējumu.
    Ja ir vēlme, var taisīt sacepumu vairākās kārtās.
  7. Tad visu liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep tik ilgi, kad jau var redzēt, ka kartupeļi gar maliņām jau sāk kraukšķināties, paliek brūni un arī siers zeltains (~15 min.).

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

mmmmm 2014. gada 29. decembris 13:02
mmm
Šarlote Ševele 2014. gada 1. janvāris 19:02
Ļoti garšīgi!
Taurenic 2013. gada 20. februāris 14:59
Paldies par recepti! Mēs ēdam dalīto uzturu (kartupeļus ar gaļu kopā neliekam) tāpēs es taisīju ar puķkāpostiem! Super! Pieļauju, ka ar ķirbi arī varētu labi sanākt!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni