Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu biezeņa sacepums ar malto gaļu

2007. gada 16. marts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
80 min
1. Paņem tādu trauku vai katliņu, kuru var likt cepeškrāsnī.
2. Samīca izvārītos kartupeļus biezenī, bet var būt gabaliņi jūtami, uzkožami.
3. Sacep malto gaļu, pievienojot nedaudz pipariņus, garšvielu maisījumu un apcep kopār ar burkāniem un sīpoliem (10 - 15 min.).
4. Cepamtraukā ieliek sacepto maltās gaļas masu, bet pa virsu izkāro samīcītos kartupeļus.
5. Tad pārkaisa ar rīvētu sieru (bagātīgi).
6. Visam tam pāri pārlej saldo krējumu.
Ja ir vēlme, var taisīt sacepumu vairākās kārtās.
7. Tad visu liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep tik ilgi, kad jau var redzēt, ka kartupeļi gar maliņām jau sāk kraukšķināties, paliek brūni un arī siers zeltains (~15 min.).

Labu apetīti!
Uz augšu