Sākums > Receptes > Zupas

Gardā lašu zupa ar saldo krējumu

2007. gada 15. marts
Foto: inga reizniece
Pagatavošana
1 min
1. lašu izlasi-(galvu bez žaunām,asti,vēderiņi un t.t)liek vārīties kopā ar veselu sīpolu,lauru lapām,piparu graudiem vieglā sālsūdenī.
2. Vāra līdz zivs gatava regulāri noputojot.
3. Tad zivi ar putu karoti izņem,lai atdziest.Buljonu izkāš(vieglāk citā katlā).
4. Puravu sagriež pēc iesejas plānākās pustrēmēlitēs,pusripiņās un burkānus strēmelītēs,tad tos abus liek vārīties buljonā līdzgandrīz gatavībai.
5. Pa to laiku sagriež tāpat selēriju sakni un kartupeļus,tad arī tos liek klāt(jo tie izvārās ātrāk).
6. Kamērt vis vārās līdz gatavībai laša gabalīņus atdala no asakām un t.t.Sagriež arī smalki dilles.Visu liek klat zupā(protams bez asākām),pagaršo un ja prasās pieliek klat vēl sāli vai vegetu,kā arī ielej mazo,vai lielo paciņu saldā krējuma(atkarībā cik treknu gribat).Uzmet burbuli un zupa gatava.
7. Varbūt liekas sarēžģīti,bet ticiet tas nav,es pat teiktu ļoti vienkārši un ātri.Galvenais ļoti garšo pat mazajam dēliņam,kurš zivis vispār neēd.
8. Pamēģiniet,nenožēlosiet.
Uz augšu