Želeja arbūzā

2007. gada 5. aprīlis
Foto: Kristīne Cērpa
Pagatavošana
1 min
1. Arbūzu pārgriež uz pusēm, mizu saglabājot veselu. No sēklām attīrītu mīkstumu sablenderē, kopā ar cukuru, citrona sulu un kanēļa standziņu uzvāra, ļauj padzist. Kanēļa standziņu no šķidruma izņem, pievieno uzbriedinātu želantīnu, atdzesē. Pamatīgi iztīrītā un izsausinātā mizā liek daļu augļu (sagrieztu gabaliņos) un ogu, pārlej ar nedaudz šķidruma, noliek aukstumā. Kad šķidrums jau sāk recēt, liek nākamo augļu un ogu kārtu, atkal pārlej ar šķidrumu un liek aukstumā. Tā atkārto līdz arbūza miza ir piepildīta. Tur ledusskapī vismaz 5 stundas. Saželējušu ar visu mizu sagriež šķēlēs. Labu apetīti! :)
Uz augšu