Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā alus-siļķu zupa

2007. gada 5. marts
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Siļķu filejas, sīpolus, redīsus, ķiploka daiviņas, olas, gurķus sīki sakapā, lokus un dilles smalki sagriež .
2. Visus produktus ievieto lielā traukā (5-6 l), pievieno cukuru, sinepes, 3 citronu sulu un kārtīgi izmaisa ( saberž), lai atsulojas. Tad pievieno skābo krējumu un visu kārtīgi izmaisa. Noliek vēsumā.
3. Atsevišķā katlāi ielej ūdeni, uzvāra, pievieno alu, ļauj tam uzputoties un pavāra dažas minūtes, lai izgaro alkohols. Atdzesē.
4. Aukstu alus- ūdens šķīdumu ielej pie krējumā aizdarītajiem produktiem, samaisa un noliek atdzesēties uz 2 stundām.
Uz augšu