Sākums > Receptes > Uzkodas

Tortiļļu trauciņi ar sieru un šķiņķi

2007. gada 4. marts
Foto: Ruta Meiša
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo pildījumu. Šķiņķi sagriez nelielos kubiņos. Lielākā traukā sakul olas, kam pievieno saldo krējumu. Kul, līdz masa ir viendabīga. Tad iemaisi tajā biezpienu, sagriezto šķiņķi un rīvēto sieru
2. Cep trauciņus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C. Karstumizturīgus trauciņus viegli iezied ar eļļu. Katru tortiļļu pa diametru sagriez 4 vienādās daļās. Ar 2 daļām izklāj katru trauciņu tā, lai malas pārsedzas. Necenties tortiļļas izklāt perfekti pa trauka formu, tās var ieplīst. Ja tortiļļa ieplīst, caurumu lāpīšanai izmanto 2 atlikušās tortiļļas. Katrā trauciņā ieliec iepriekš pagatavoto masu. Nepielej tās pilnas (aptuveni 1 cm zem tortiļļu augšējās malas), jo cepoties masa pacelsies. Cep krāsnī 10-15 minūtes, līdz pildījums kļuvis zeltaini brūns.
Uz augšu