Pavlovas rulāde

4 1

Sastāvdaļas

  • 5 auksti olu baltumi
  • 300 gr cukura
  • 500 gr svaigu vai atlaidinātu aveņu,zemeņu vai vīnogu, kas sagrieztas pusītēs
  • 500 ml saputota putukrējuma(bez cukura)
  • Pūdercukurs
  • 50 gr mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

90 min.
  1. Sakuļ stīvās putas olu baltumus un tad putojot pakāpeniski pievieno cukuru līdz veidojas balta, stīva massa.
  2. Uzsilda cepeškrasni uz 150C.
  3. Uz cepešpannas uzklāj cepampapīra loksni, ko nedaudz ieziež ar sviestu.Tad uz tā liek saputotos olu baltumus un izlīdzina ta, lai veidojas taisnstūris(30x40cm) un apkaisa visu ar mandeļu skaidiņām. Liek cepties uz 1 stundu.
  4. Pec stundas ņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē pilnībā.
  5. Tad šo cepumu liek ar apcepto virspusi uz citas cepampapīra loksnes, kas nokaisita ar pūdercukuru,un uzmanīgi ņem nost pielipušo cepampapīru, tad uzziež putukrējumu un parkaisa ar ogām.
  6. Tad ņem cepampapīru no garenās puses un uzmanīgi sāk rullēt visu rullī ,nespiežot pārāk stipri gan. Tas nekas, ka pa galiem var nedaudz nākt ārā pildījums. Noliekam rulādi tā, ka šuves vieta sanāk apakša, ja var.
  7. Parkaisām vel ar pūdercukuru un, ja sanāk laiks, var vēl šo rulādi ielikt saldētava uz kādam pāris stundām, tad viss garšos kā bezē saldējums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti