Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Aitas gaļas un siera kotletes (10 personām)

2007. gada 26. februāris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu (bez cīpslām un plēvēm), taukus, sieru, ķiplokus samaļ gaļas mašīnā 2 reizes.
2. Lielā traukā ievieto malto gaļu, pārkaisa ar visām garšvielām, sāli, pielej buljonu, visu masu kārtīgi izmīca ( kā gatavojot mājas desas). Noliek vēsumā.
3. Izkurina grilu ar oša vai ozola malku, kamēr iegūtas spēcīgas karstas ogles.
4. Veido parasta lieluma kotletes, tās novieto uz "Stēka turētāja" restītes. Cep lielā karstumā, bieži apgrozot, lai nepiedegtu un neiztecētu visa sula. Cepšanas laikā vēlams uz oglēm uzmest dažus kadiķa zariņus - gaļai būs īpašs aromāts.
5. Piedevās marinēti sīpoli,tomāti u.c.
6. Ja nav pieejams ne aitas ne kazas siers lieto Latvijas sieru (smird tikpat stipri).
7. Labu apetīti.
Uz augšu