Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kapātas broilera gaļas sacepums

2007. gada 25. februāris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Borileram noņem ādu,atdala gaļu no kauliem un cīpslām (to izmanto zupai).
2. Gaļu sagriež sīkos gabaliņos, ar kapājamo nazi smalkli sakapā, pievieno sāli, piparus, un kārtīgi izmīca.
3. Speķi un sīpolus sagriež sīkos gabaliņos, ieliek dziļā pannā (bez roktura), apcep.
4. Broilera gālu ieliek pannā uz apceptajiem sīpoliem un speķa, izvieto vienmērīgi pa visu pannu ( kā biezu pankūku ).
5. Pannu ievieto cepeškrāsnī vidējā karstumā, pārlej ar 1 tasi ūdens uc cep, kamēr virsiņa kļūst brūna.
6. Izņem no cepeškrāsns, gaļā izdara radiālus iegriezumus, veidojot porciju šķēles (kā tortei), pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 5 minūtes. Galdā pasniedz ar visu cepešpannu. Piedevās- ko katrs vēlas.
7. P.S. Šādi var gatavot liellopa, aitas un cūkas liesu gaļu
Uz augšu