Šiš kebabs jeb šašliks armēņu gaumē, ko pasniedz ar marinētien sīpoliem un plūmju mērci - tkemali.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Cepšanai
Jēra muguras fileja un šķiņķis (svaigs, nesaldēts) 2 kg
2saujapiparmētras (kapātas)
1saujadilles (kapātas)
1saujakinza (kapāta)
2ēd. k.sāls
1ēd. k.cukura
Piedevām
3granātāboli
1/2kgsīpoli
1ēd. k.medus
1tējk.sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Gaļai atdala cīpsas, sagriež apmēram 5x5x5 cm gabaliņos .
Ar rokām iemaisa sāli un zāļumus, traukā nedaudz pieblietē un uzliek nelielu slogu,noliek vēsumā.
Izkurina grillu-vēlams ar vīnogulāju malku (Latvijā ar ozola vai oša malku).
Sīpolus sasmalcina,pievieno sāli, medu, uzpiež sulu no granātāboliem, visu ar rokām stipri izmaisa (lai atsulojas) noliek vēsumā.
Kad grillā izveidojušas spēcīgas, karstas ogles, gaļu uzver uz metāla iesmiem un cep, ik brīdi apgrozot, lai nepiedegtu. Gaļai jābūt brūnai, sulīgai, bet ne piedegušai.
Pasniedz ar marinētien sīpoliem un plūmju mērci - tkemali.