Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Šiš-kebabs jeb šašliks armēņu gaumē

Šiš-kebabs jeb šašliks armēņu gaumē

FOTO: Shutterstock.com

Šiš kebabs jeb šašliks armēņu gaumē, ko pasniedz ar marinētien sīpoliem un plūmju mērci - tkemali.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Cepšanai
  • Jēra muguras fileja un šķiņķis (svaigs, nesaldēts) 2 kg
  • 2 sauja piparmētras (kapātas)
  • 1 sauja dilles (kapātas)
  • 1 sauja kinza (kapāta)
  • 2 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • Piedevām
  • 3 granātāboli
  • 1/2 kg sīpoli
  • 1 ēd. k. medus
  • 1 tējk. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļai atdala cīpsas, sagriež apmēram 5x5x5 cm gabaliņos .
  2. Ar rokām iemaisa sāli un zāļumus, traukā nedaudz pieblietē un uzliek nelielu slogu,noliek vēsumā.
  3. Izkurina grillu-vēlams ar vīnogulāju malku (Latvijā ar ozola vai oša malku).
  4. Sīpolus sasmalcina,pievieno sāli, medu, uzpiež sulu no granātāboliem, visu ar rokām stipri izmaisa (lai atsulojas) noliek vēsumā.
  5. Kad grillā izveidojušas spēcīgas, karstas ogles, gaļu uzver uz metāla iesmiem un cep, ik brīdi apgrozot, lai nepiedegtu. Gaļai jābūt brūnai, sulīgai, bet ne piedegušai.
  6. Pasniedz ar marinētien sīpoliem un plūmju mērci - tkemali.
     Pasniedz ar marinētien sīpoliem un plūmju  mērci - tkemali.

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas