Šiš-kebabs armēņu gaumē

Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • Cepšanai
  • Jēra muguras fileja un šķiņķis (svaigs, nesaldēts) 2 kg
  • Piparmētras (kapātas) 2 tases
  • Dilles (kapātas) 1 tase
  • Kinza (kapāta) 1 tase
  • Sāls 2 ēdamkarotes
  • Cukurs 1 ēdamkarote
  • Piedevām
  • Granātāboli 3 gab
  • Sīpoli ½ kg
  • Medus 1 ēdamkarote
  • Sāls 1 tējkarote

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļai atdala cīpsas, sagriež apmēram 5x5x5 cm gabaliņos .
  2. Ar rokām iemaisa sāli un zāļumus, traukā nedaudz pieblietē un uzliek nelielu slogu,noliek vēsumā.
  3. Izkurina grillu-vēlams ar vīnogulāju malku (Latvijā ar ozola vai oša malku).
  4. Sīpolus sasmalcina,pievieno sāli, medu, uzpiež sulu no granātāboliem, visu ar rokām stipri izmaisa (lai atsulojas) noliek vēsumā.
  5. Kad grillā izveidojušas spēcīgas, karstas ogles, gaļu uzver uz metāla iesmiem un cep, ik brīdi apgrozot, lai nepiedegtu. Gaļai jābūt brūnai, sulīgai, bet ne piedegušai.
  6. Pasniedz ar marinētien sīpoliem un žāvētu plūmju mērci .

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi