Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šiš-kebabs jeb šašliks armēņu gaumē

2007. gada 24. februāris
Foto: Shutterstock.com
Šiš kebabs jeb šašliks armēņu gaumē, ko pasniedz ar marinētien sīpoliem un plūmju mērci - tkemali.
Pagatavošana
1 min
1. Gaļai atdala cīpsas, sagriež apmēram 5x5x5 cm gabaliņos .
2. Ar rokām iemaisa sāli un zāļumus, traukā nedaudz pieblietē un uzliek nelielu slogu,noliek vēsumā.
3. Izkurina grillu-vēlams ar vīnogulāju malku (Latvijā ar ozola vai oša malku).
4. Sīpolus sasmalcina,pievieno sāli, medu, uzpiež sulu no granātāboliem, visu ar rokām stipri izmaisa (lai atsulojas) noliek vēsumā.
5. Kad grillā izveidojušas spēcīgas, karstas ogles, gaļu uzver uz metāla iesmiem un cep, ik brīdi apgrozot, lai nepiedegtu. Gaļai jābūt brūnai, sulīgai, bet ne piedegušai.
6. Pasniedz ar marinētien sīpoliem un plūmju mērci - tkemali.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu