Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Cepta tofu un ūdenskrešu salāti

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 340 g viegla, ļoti stingra, sausa tofu (svaiga sojas siera)
  • 3 ēdamkarotes tamari mērces vai sojas mērces ar samazinātu sāls saturu
  • 1 /3 krūzes rīsa etiķa
  • 2 ēdamkarotes sarīvēta svaiga ingvera
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju vai 1/4 tējkarotes sauso sinepju
  • 1 /4 tējkarotes sāls
  • 1 /3 krūzes cepameļļas un vēl 2 tējkarotes cepameļļas
  • 1 /3 krūzes graudu pārslu
  • 1 ēdamkarote grauzdētu sezama sēklu
  • 6 krūzes saplucinātu spinātu
  • 1 saišķītis ūdenskrešu (aptuveni 1 1/2 krūzes)
  • 1 krūze sagrieztu sēņu
  • 1 krūze sarkano un/vai dzelteno ķirštomātu 1 vidēja lieluma sarkanais sīpols, sīki sagriezts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Recepte domāta 4 porcijām.
  2. Sagriez tofu krusteniski 8 cm platās strēmelēs. Taisnstūra cepamtraukā sakārto strēmeles vienā kārtā. Pārlej tofu ar tamari mērci; apcep tofu un atstāj 15 minūtes ievilkties.
  3. Blendera traukā vai bļodā ielej etiķi, pievieno ingveru, cukuru, sinepes un sāli. Uzliec vāku un sajauc blenderī. Kamēr produkti tiek maisīti, pielej 1/3 krūzes eļļas. Jauc blenderī vēl 15 sekundes.
  4. Nosusini tofu, nolejot tamari mērci. Seklā šķīvī ieliec graudu pārslas un sezama sēklas. Uzmanīgi iemērc maisījumā tofu gabaliņus, lai apklātu ar to abas puses.
  5. Lielā nelīpošā pannā, kurā ielietas 2 tējkarotes karstas eļļas, cep tofu 5 vai 6 minūtes vai kamēr tofu kļuvis kraukšķīgs un karsts. Uzmanīgi vienreiz apgriez tofu šķēles.
  6. Lielā salātu bļodā saliec spinātus, ūdenskreses, sēnes, tomātus un sarkano sīpolu. Pārlej sagatavoto etiķi un samaisi.
  7. Sadali 4 pusdienu šķīvjos. Ja vēlies, vari vēl uzkaisīt sezama sēklas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas