Cepta tofu un ūdenskrešu salāti

Sastāvdaļas

  • 340 g viegla, ļoti stingra, sausa tofu (svaiga sojas siera)
  • 3 ēdamkarotes tamari mērces vai sojas mērces ar samazinātu sāls saturu
  • 1 /3 krūzes rīsa etiķa
  • 2 ēdamkarotes sarīvēta svaiga ingvera
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju vai 1/4 tējkarotes sauso sinepju
  • 1 /4 tējkarotes sāls
  • 1 /3 krūzes cepameļļas un vēl 2 tējkarotes cepameļļas
  • 1 /3 krūzes graudu pārslu
  • 1 ēdamkarote grauzdētu sezama sēklu
  • 6 krūzes saplucinātu spinātu
  • 1 saišķītis ūdenskrešu (aptuveni 1 1/2 krūzes)
  • 1 krūze sagrieztu sēņu
  • 1 krūze sarkano un/vai dzelteno ķirštomātu 1 vidēja lieluma sarkanais sīpols, sīki sagriezts

Pagatavošana

30 min.
  1. Recepte domāta 4 porcijām.
  2. Sagriez tofu krusteniski 8 cm platās strēmelēs. Taisnstūra cepamtraukā sakārto strēmeles vienā kārtā. Pārlej tofu ar tamari mērci; apcep tofu un atstāj 15 minūtes ievilkties.
  3. Blendera traukā vai bļodā ielej etiķi, pievieno ingveru, cukuru, sinepes un sāli. Uzliec vāku un sajauc blenderī. Kamēr produkti tiek maisīti, pielej 1/3 krūzes eļļas. Jauc blenderī vēl 15 sekundes.
  4. Nosusini tofu, nolejot tamari mērci. Seklā šķīvī ieliec graudu pārslas un sezama sēklas. Uzmanīgi iemērc maisījumā tofu gabaliņus, lai apklātu ar to abas puses.
  5. Lielā nelīpošā pannā, kurā ielietas 2 tējkarotes karstas eļļas, cep tofu 5 vai 6 minūtes vai kamēr tofu kļuvis kraukšķīgs un karsts. Uzmanīgi vienreiz apgriez tofu šķēles.
  6. Lielā salātu bļodā saliec spinātus, ūdenskreses, sēnes, tomātus un sarkano sīpolu. Pārlej sagatavoto etiķi un samaisi.
  7. Sadali 4 pusdienu šķīvjos. Ja vēlies, vari vēl uzkaisīt sezama sēklas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi