Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu samosas ģhī vārīti mīklas fufelīši ar ābolu pildijumu

2007. gada 15. februāris
Foto: ilze v
Pagatavošana
1 min
1. lielā bļodā ieber miltus un ar pirkstiem ieberž tajos pusi izkausēta sviesta. pieliek sāli. pakāpeniski pielej auksto ūdeni. ar rokām samīca mīklu. pārliek mīklu uz gludas, ar miltiem nokaisītas virsmas un mīca, līdz tā kļūst viendabīga un bieza. savāc mīklu vienā gabalā, pārklājiet ar mitru audumu un uz pusstundu nolieciet malā.
2. Kamēr mīkla nostāvas, uz vidējas uguns atlikušajā daļā sviesta apcep ābolus. pa reizei apmaisot, cepj 5 minūtes. pieliek garšvielas un cukuru. samazina uguni un turpina maisiit, līdz viss šķidrums ir izgarojis un maisijums sabiezējis, pārliek ar šķīvi, lai atdzesējas.
3. atkal samīca mīklu, un izveido 10 lodītes. ieziež koka dēlīti ar sviestu un izveltnē apaļas biezas lodītes. katra apļa vidū ieliek ēdamkaroti pildijuma un pārloka uz pusēm, samitrina vietu mīklā kur saskaras abas malas. un stingri saspiež, izspiežot laukā lieko pildijumu. Tad paņem samosu kreisajā rokā un ar labo pa gabaliņiem sakniebj un sagrieš savienotās malas, izveidojot pīnīti. katrai samosai jāaizver ar 10-12 vijumiem. Rūpīgi jāparbauda, lai samosā nepaliktu caurumiņi, pa kuriem tas varētu izplūst kāmēr samosas vārīsies ghī.
4. uz vidējas uguns traukā uzkarsē ghī vai augu eļļu. ieliek tajā tik daudz samosu lai tās nepieskārtos viena otrai. Vāra 10-13 minūtes, uzmanīgi apgrozot ar putu karoti, līdz tās no abām pusēm ir zeltaini brūnas. Izņem no ghī un ieliek caurdurī notecēties. pirms pasniegšanas apber ar pūdercukuru.
Uz augšu