Sākums > Receptes > Uzkodas

Kārums mīlotajam valentīndienā

2007. gada 6. februāris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Krabju nūjiņas atritina vaļā. Olām izņem dzeltenumus, saberž, pievieno mencu aknas un pusi no sadrupinātajiem valriekstiem. Visu labi izmaisa un uzmanīgi uzziež uz atritinātajām krabju nūjiņām, tad atkal satin veltnītī. Veltnīšus sakrauj uz liela lēzena šķīvja konusveidīgi kā baļķu grēdu.
2. Brinzu sablenderē ar sviestu un ķiploku daiviņām viendabīgā masā, iemaisa atlikušos valriekstus.Liek ledusskapī, lai masa sastingst. Kad masa pietiekami cieta no tās veido trīs dažāda lieluma bumbiņas. No bumbiņām veido sniega vīriņus. Deguna vietā ieliek burkāna konusiņus, acis - melnie graudu pipari. Sniega vīriņus liek blakus baļķu grēdai. Olu baltumus sarīvē uz vidējas sakņu rīves, un ar tiem apkaisa grēdu,sniega vīriņus un šķīvi.
3. Labu apetīti !
Uz augšu