Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vīnā sautēta menca ar puravu

2007. gada 1. februāris
Foto: Sallija Veide
Pagatavošana
1 min
1. Puravu balto daļu sagriež 4 apmēram 10-12 cm garos gab., sālītā ūdenī vāra 10 min.Padzesē, gareniski līdz vidum pārgriež, neaudzar gaļas āmuriņu padauza, lai būtu plakani. Puravus pārkaisa ar sāli, ar pārgriesto pusi uz leju liek pannā ar20 g sviesta, 2 tēj.k. cukura un 4 ēd.k. ūdeniun karsē 5 min.
2. Vīnu ar sinepēm uzvāra.Zivis pārkaisa ar sāli un pipariem un slēgtā traukā sautē gatavas (apmēram 5 min.)
3. Maizi bez garozas sadrupina un 30 g sviesta apcep zeltainu, piejauc rīvētu citrona miziņu un nedaudz sāla. Biezpienu sajauc ar krējumu, sasmalcinātiem sīpoliem, sāli, sakapātiem zaļumiem.Nedaudz zaļumus piejaucapceptajai maizei.
4. Uz purava liek biezpiena kārtu, tag zivs fileju, pārkaisa ar maizes drupačām, dekorē ar citrona šķēlīti un dillēm.
Uz augšu