Siļķe sinepju mērcē

Sastāvdaļas

  • 2 sālītas siļķes
  • 1 neliels sīpols
  • 1 -2 t.karotes krievu sinepju - pēc garšas
  • 0.5 glāzes saulespuķu eļļas
  • 3 % etiķis - pēc garšas
  • 1.5 1-1,5 t.karotes cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Siļķēm atdalīt galvas, notīrīt no iekšām, izņemt spuras un mugurkaulu ar ribām.
  2. Fileju sagriezt šķērsām gabaliņos apm. pa 2 cm. Sīpolu sagriezt plānos gredzenos.
  3. Mērce : sakult sinepes ar eļļu, pielikt cukuru, pa druskai pievienot etiķi. Gala rezultātā mērcei jābūt nedaudz asai un saldskābai.
  4. 750gr stikla burkā liekam kārtās :
  5. sīpoli, puse siļķu filejas, sīpoli, pārējā fileja, sīpoli.
  6. Pārlejam ar mērci, tā lai viss būtu pārklāts. Ļaujam 5-6 stundas ievilkties (ledusskapī).
  7. Liekam uz maizītes un ņammājam...
  8. P.S. Gatavā siļķe "matjē" nez kāpēc neder. Gribēju ietaupīt laiku un neķēpāties ar to tīrīšanu, bet nekā laba neiznāca.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi