Sākums > Receptes > Uzkodas

Siļķe sinepju mērcē

2007. gada 30. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Ja sālītu siļķi pārlej ar eļļas, etiķa un sinepju marinādi, tā kļūst vēl garšīgāka!
Pagatavošana
1 min
1. Siļķēm atdala galvas, izņem iekšas, spuras un mugurkaulu ar ribām.
2. Fileju sagriež šķērsām gabaliņos aptuveni 2 cm izmērā. Sīpolu sagriež plānos gredzenos.
3. Gatavo mērci: sakuļ sinepes ar eļļu, pieliek cukuru, pa druskai pievieno etiķi. Gala rezultātā mērcei jābūt nedaudz asai un saldskābai. Gatavošanas procesā nogaršo, lai "notrāpītu" ar etiķa daudzumu.
4. 750 g stikla burkā liek kārtās: sīpoli, puse siļķu filejas, sīpoli, pārējā fileja, sīpoli.
5. Pārlejam ar mērci tā, lai viss būtu pārklāts. Ļauj 5-6 stundas ievilkties (ledusskapī).
6. Liek uz maizītes un ēd nost.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
7. P.S. Gatavā siļķe (kas jau notīrīta un sagriezta gabaliņos) nez kāpēc neder. Gribēju ietaupīt laiku un neķēpāties ar to tīrīšanu, bet nekā laba neiznāca, tāpēc jāizmanto veselas.
Uz augšu