Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vienkāršs liellopa gaļas cepetis

Vienkāršs liellopa gaļas cepetis

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg liellopa rumpja daļas
  • 1 maza sakņu selerija
  • 3 burkāni
  • 3 sīpoli
  • Kabacis vai cukīnī
  • 1 /4 muskatrieksta
  • Sāls
  • Pipari
  • 200 g sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 °C, ja ir gāze, tad pusi [?]. Atrodi palielāku pannu ar metāla rokturi (plastmasas vai citi karstumneizturīgi materiāli nederēs).
  2. Pannu kārtīgi uzkarsē, liek tajā veselu gaļas gabalu. Cep no visām pusēm tā, lai visas daļas ir brūnas.
  3. Burkānus, sakņu seleriju, kabaci un sīpolus sagriež īkšķa lieluma gabalos un ieliek bļodā, sajaucot ar sāli, pipariem, muskatriekstu.
  4. Dārzeņus izber uz pannas pie gaļas un šauj iekšā krāsnī — cep apmēram 1,5 stundas. Īsi pirms cepšanas beigām uzliek uz gaļas sviestu, lai tas kūstot iesūcas cepetī. Sviests un dārzeņi veidos gardu mērci.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas