Sākums > Receptes > Uzkodas

Liellopa filejas karpačo

2007. gada 29. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Pirmā darbībaPagatavo vienkāršu ajoliSaputo olas un smalki sakapātu ķiploku lielā bļodā, lēnām, visu laiku maisot, pievieno olīveļļu, pieber sāli un piparus, beigās piespied citrona sulu. To var darīt arī blenderī vai virtuves kombainā :)Uzmanies ar citrona daudzumu, lai nav par skābu :)Otrā darbība100 g liellopa filejas30 g šķēlēta cietā sierasvaigi malti pipari
2. Liellopa filejas šķēles sagriez plāni jo plāni. Tās izklāj uz šķīvja un aprasini ar ajoli.Vēl pa virsu uzmaļ piparus un uzgriež plānas cietā siera šķēles.Šī karpačo versija ir no Venēcijas. Arrigo Cipriani restorānā, protams, to uzskata par klasisko un visu karpačo pirmsākumu, taču, ceļojot pa Itāliju, gandrīz katrā ēstuvē, kas tāda ir vismaz trīs paaudzes, ir kaut kas savs, ko itālieši ir ieviesuši un ko visa pasaule tagad adaptējot :)
Uz augšu