Fondī ķirbī

2006. gada 30. decembris
Foto: Iveta Kalniniece
Pagatavošana
50 min
1. Vislabāk ņemt apaļu ķirbi, ar stingru, nebojātu mizu. Ķirbim nogriež vāku, izdobj sēklas un mīkstumu. Iekšpusi ierīvē ar ēdamkaroti eļļas, sāli un pipariem, liek līdz 180 grādiem sasildītā cepeškrāsnī un cep ~40 min. Jāraugās, lai gatavs ķirbis būtu mīksts, tācu miza vēl stingra.
2. Pa tām 40 minūtēm, gatavo fondī mērci. Ķiplokus, sīpolus (ja patīk asumiņš var likt čilli piparu bez sēklām) sasmalcina, apcep uz pannas eļļā, pievieno vīnu, uzvāra un noņem no uguns. Masai pievieno ūdenī iejauktus miltus un rīvētu sieru (var likt arī zāļumus vēl klāt), sajauc, pielej saldo krējumu un vēlreiz uzkarsē maisot, līdz izkūst siers un masa kļūst viendabīga.
3. Karstā ķirbī lej sagatavoto mērci. Mērcē mērc grauzdiņus, dārzeņus (man pašai garšo ar zaļiem šampinjoniem), visu ko sirds vēlas. Kad pildījums apēsts var ķerties pie paša ķirbja. LABU APETĪTI :)
Uz augšu