Sākums > Receptes > Deserti

Tiramisu 4 (4 porcijām)

2006. gada 28. decembris
Foto: Zita
Pagatavošana
40 min
1. Atdali olu dzeltenumus ni baltumiem. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un ar mikseri saputo līdz gaiši un krēmīgai masai. Liec klāt sieru un ar putojamo slotiņu vai karoti uzmanīgi iecilā saputotajos dzeltenumos. Noliec malā.
2. Saputo olu baltumus stingrās putās un uzmanīgi iecilāsiera un olu dzeltenumu masā. Pielej klāt rumu, amareto, citronu sulu un izmaisi.
3. Kafijai nokās biezumus un pielej brendiju. Lej seklā traukā. Ņem cepumus pa vienam iemērc kafijā un uzreiz velk ārā, jo tieļoti ātri uzsūc mitrumu. Liec mērcētos cepumus vienā kārtā četrkantainā traukā. No minētā sastāvdaļu daudzuma uiznāks divas cepumu kārtas.
4. Katrai cepumu kārtā liek virsū siera masu. Augšājo krēma kārtu pārkaisa ar kakao vai rīvētu šokolādi.
5. Pārsedz ar foliju un liek ledusskapī uz 7 stundām vai visu nakti.
6. Tiramisu var gatavot martini glāzē: apakšējā kārtā liek uz pusēm salauztus, kafijā izmērcētus cepumus, kam seko siera krēms.
7. Tā turpini līdz glāzes malām.
Uz augšu