Ķiršu kūka ar kanēli

2006. gada 27. decembris
Foto: Zita
Pagatavošana
55 min
1. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri un kanēli, pēc tam iemaisi cukuru. Maisījuma vidū uztaisi iedobīti, kur iesit olu, ielej pienu un izkausēto sviestu. Visu saputo ar mikseri, kamēr masa kļūst bieza un viendabīga. Mīklu lej uz iepriekš ioetaukotas vai ar cepamo papīru izklātas veidnes, kuras diametrs ir 20 cm un malu augstums vismaz 5 cm.
2. Uzber jau iepriekš attīrītus un nosusinātus ķiršus uz mīklas un iespiež tajā.
3. Lai pagatavotu kūkas virskārtu, saliec visas sastāvdaļas bļodā. Ar rokām ieberzē sviestu miltos tā, lai maisījums atgādinātu drumstalas. Turpini maisīt, kamēr tās sāk veidot zirņa lieluma gabaliņus. Pārber drumstalas pāri ķiršiem.
4. Kūku ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30-35 min 180 grādu temperatūrā pēc Celsija.
5. Kad atdzisusi bagātīgi apkaisi ar cukuru.
Uz augšu