Ķiršu kūka ar kanēli

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 140 g miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk malta kanēļa
  • 50 g smalkā cukura
  • 1 ola
  • 4 ēdk. piena
  • 85 g izkausēta sviesta
  • 350 g lielu ķiršu bez kauliņiem (var būt saldēti-iepriekš jāatlaidina)
  • Virskārtai
  • 25 g miltu
  • ¼ tējk. malta kanēļa
  • 25 g smalkā cukura
  • 25 g mīksta sviesta sagriezta gabaliņos

Pagatavošana

55 min.
  1. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri un kanēli, pēc tam iemaisi cukuru. Maisījuma vidū uztaisi iedobīti, kur iesit olu, ielej pienu un izkausēto sviestu. Visu saputo ar mikseri, kamēr masa kļūst bieza un viendabīga. Mīklu lej uz iepriekš ioetaukotas vai ar cepamo papīru izklātas veidnes, kuras diametrs ir 20 cm un malu augstums vismaz 5 cm.
  2. Uzber jau iepriekš attīrītus un nosusinātus ķiršus uz mīklas un iespiež tajā.
  3. Lai pagatavotu kūkas virskārtu, saliec visas sastāvdaļas bļodā. Ar rokām ieberzē sviestu miltos tā, lai maisījums atgādinātu drumstalas. Turpini maisīt, kamēr tās sāk veidot zirņa lieluma gabaliņus. Pārber drumstalas pāri ķiršiem.
  4. Kūku ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30-35 min 180 grādu temperatūrā pēc Celsija.
  5. Kad atdzisusi bagātīgi apkaisi ar cukuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi