Sākums > Receptes > Deserti

Marinēds cālis zemesriekstu mērcē

2006. gada 25. decembris
Foto: Margarita Pavlovica
Pagatavošana
1 min
1. Ar asu nazi uzmanīgi katru filejas gabalu gareniski sagriež cetrās sloksnītēs(ja gabali lieli, griez vairākās sloksnītēs).
2. Marinādes sastāvdaļas lielā bļodā rūpīgi samaisa ar metāla karoti.
3. Filejas gabaliņus samet marinādē un maisa, līdz katrs gabaliņš pārklāsies ar marinādi.Uzliek vāciņu uz bļodu, ieliek ledusskapī uz stundu.
4. Uzkarsē grilu.Cāļa gabaliņus brīvi dadur uz iesmiņiem. grilē 5 min., vienu reizi gaļu apgriežot.
5. Tad pagatavo zemesriekstu mērci. Visas mērces sastāvdaļas karsēpannā nelielā temperatūrā. Maisa, kamēr tās silst un veidojas vienmērīga masa.
6. Labu apetīti!
Uz augšu