Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zeltainās zivju kūciņas

2006. gada 7. decembris
Foto: Marina Pitiļeviča
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus vāra verdošā sālsūdenī 15 - 20 min
2. Tikmēr zivi liek katlā ar pienu,lauru lapu un pipariem.Lēni uzvāra un turpina vārīt 10 min ,līdz zivs kļūst necaurspīdīga.
3. Zivi notecina ,šķidrumu atliek.Zivi atdzesē,tad sadala gabalos;ādu un asakas izmet.
4. Kartupeļus notecina ,liek bļodā un samīca kopā ar sviestu un zivju vārāmo šķidrumu.Pievieno zivju gaļu,pētersīļus,citrona miziņu,Tabasko mērci(ja vēlas),sāli piparus pēc garšas un visu kārtīgi sajauc
5. No iegūtās masas veido 8 plakanas kūciņas 7 cm diametrā.Panē sakultā olā un maizes drupatās.
6. Cepamajā pannā uzkarsē nedaudz eļļas .Zivju kūciņas cep no abām pusēm,līdz tās kļūst zeltainas.Pasniedz karstas ar Tatāru mērci.
7. TATĀRU MĒRCE
8. Blenderī(trauciņā) liek 1 olu,pusotru tējk. cukura,pustējkaroti sinepju pulvera,sāli un piparus un kuļ,līdz iegūst viendabīgu masu.Vienmērīgā strūklakā pielej 300 ml saulespuķu eļļas un kuļ,līdz iegūst ļoti biezu masu un visa eļļa ir pilnībā uzsūkusies.Pielej sulu,ko izspiež no viena citrona,un sakuļ.Maisījumu pārliek bļodiņā un iejauc pa 1 ēdamk. sagrieztu pipargurķīšu,kaperu un pētersīļu un 2 ēdamk. sakapāta svaiga estragona.Mērci pārsedz un liek nostāvēties vimaz vienu stundu,lai garšvielas iesūcas.
Uz augšu