Gaisīgās vēja kūkas

Gaisīgās vēja kūkas
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 2 glāze/s ūdens
  • 2 glāze/s miltu
  • 8 olas
  • Pildījumam:
  • 1.5 paciņa biezpiena
  • Putukrējums
  • Cukurs pēc garšas
  • Vaniļa pēc garšas

Pagatavošana

40 min.
  1. Ūdeni ar sviestu savāra kopā, iekuļ divas glāzes miltu.
  2. Pēc tam noņem no uguns un 4-5 minūtes kuļot atdzesē.
  3. Pēc tam mīklā pa vienai iekuļ 8 olas.
  4. Ar speciālo tortes tūtu spiež uz paplātes formiņas. Cep 10 minūtes 220 grādos - svarīgi nevirināt krāsns durtiņas. Tad vēl 10 minūtes 180 grādos.
  5. Pildījumam sakuļ biezpienu ar putukrējumu vai krējumu, cukuru un vaniļu pēc garšas.
  6. Ar nazi iegriež (nepārgriežot), iepilda krēmu. Pārkaisa ar pūdercukuru, ja vēlas.

    Lai labi garšo!
    Ar nazi iegriež (nepārgriežot), iepilda krēmu. Pārkaisa ar p...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Jautrais. 2014. gada 15. marts 14:36
"Graņonka" ir antikvariāts, reti kam ir. Visi ārzemniekiem notirgojuši. Man nesagādā grūtības ne svari, ne mērīšana, bet man ir svarīgs mans laiks. Savus gudros un vērtīgos padomus nešķiediet tik lēti kuram katram...paturiet sev. neciešu liekus krāmu, ja var pietiekoši precīzi mērīt ātri ar to, kas pa rokai.
Harijs 2014. gada 15. marts 12:50
Paldies par apgaismiibu. Man vieglaak ar svariem, jo granjonkas nav vairs nevienas :D ja tev svari sagada tik lielas galvassapes tad iegadajies meramo kruuzi tur ir gan grami gan mililitri utt.
Jautrais 2014. gada 14. marts 22:20
Par glāzi uzskata 200 g ūdens glāzi, jeb "Graņonku" ( lai slava un pateicība Muhinai, "graņonkas " dizaina autorei un Brīvības pieminekļa izglābējai no nojaukšanas). Man patīk receptes, kur mērvienības ir - glāze, tējkarote, ēd.kar., litrs, jo nav jākāšas ar svariem un jāmeklē svaru baterijas-tabletes...Tikko recepte ir gramos, tā man jāvelk laikā svari no "aizskapijas".

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize