Pikantie rīsi

2006. gada 7. decembris
Foto: Marina Pitiļeviča
Pikantie rīsi ir garda piedeva vienkārši grilētiem vai krāsnī ceptiem ēdieniem.
Pagatavošana
45 min
1. Cepamajā pannā uzkarsē eļļu. Sīpolus un burkānus liek uz pannas un maisot viegli apcep 3 - 5 min., līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nemaina krāsu.
2. Pievieno rīsus un apmaisa, lai graudi pārklātos ar eļļu. Pievieno tomātus un buljonu.
3. Pievieno saldo kukurūzu, zirņus un tomātu biezeni, uzvāra. Laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 12 - 15 min.,līdz rīsi kļūst mīksti un šķidrums ir pilnībā uzsūcies.
4. Pieber sāli un piparus pēc garšas, iemaisa ķiplokus. Rīsu maisījumu apkaisa ar pētersīļiem un tūlīt pasniedz galdā.

Labu apetīti!
Uz augšu