Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikantie rīsi

Pikantie rīsi ir garda piedeva vienkārši grilētiem vai krāsnī ceptiem ēdieniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 200 g gargraudu rīsu
  • 500 ml karsta vistas vai dārzeņa buljona
  • 250 g tomātu, sagrieztu mazos gabaliņos
  • 150 g saldās kukurūzas
  • 90 g saldētu zirņu
  • 1 sīpols, sagriezts gabaliņos
  • 1 burkāns, sagriezts kubiņos
  • 1 daiviņa/s ķiploka, sasmalcināta
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 2 ēd. k. tomātu biezeņa
  • Sāls
  • Sakapāti pētersīļi greznošanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Cepamajā pannā uzkarsē eļļu. Sīpolus un burkānus liek uz pannas un maisot viegli apcep 3 - 5 min., līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nemaina krāsu.
  2. Pievieno rīsus un apmaisa, lai graudi pārklātos ar eļļu. Pievieno tomātus un buljonu.
  3. Pievieno saldo kukurūzu, zirņus un tomātu biezeni, uzvāra. Laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 12 - 15 min.,līdz rīsi kļūst mīksti un šķidrums ir pilnībā uzsūcies.
  4. Pieber sāli un piparus pēc garšas, iemaisa ķiplokus. Rīsu maisījumu apkaisa ar pētersīļiem un tūlīt pasniedz galdā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu akniņu  un paprikas siltie salāti

Vistu akniņu un paprikas siltie salāti

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas