Pikantie rīsi

5 1
Pikantie rīsi ir garda piedeva vienkārši grilētiem vai krāsnī ceptiem ēdieniem.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 200 g gargraudu rīsu
  • 500 ml karsta vistas vai dārzeņa buljona
  • 250 g tomātu, sagrieztu mazos gabaliņos
  • 150 g saldās kukurūzas
  • 90 g saldētu zirņu
  • 1 sīpols, sagriezts gabaliņos
  • 1 burkāns, sagriezts kubiņos
  • 1 daiviņa/s ķiploka, sasmalcināta
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 2 ēd. k. tomātu biezeņa
  • Sāls
  • Sakapāti pētersīļi greznošanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Cepamajā pannā uzkarsē eļļu. Sīpolus un burkānus liek uz pannas un maisot viegli apcep 3 - 5 min., līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nemaina krāsu.
  2. Pievieno rīsus un apmaisa, lai graudi pārklātos ar eļļu. Pievieno tomātus un buljonu.
  3. Pievieno saldo kukurūzu, zirņus un tomātu biezeni, uzvāra. Laiku pa laikam apmaisot, vāra uz lēnas uguns 12 - 15 min.,līdz rīsi kļūst mīksti un šķidrums ir pilnībā uzsūcies.
  4. Pieber sāli un piparus pēc garšas, iemaisa ķiplokus. Rīsu maisījumu apkaisa ar pētersīļiem un tūlīt pasniedz galdā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni