Sokolādes biezpienkūka

2006. gada 5. decembris
Foto: Evita Andrejeva
Pagatavošana
60 min
1. Cepumus sadrupina. Ieber drumstalas lielā bļodā un sajauc tās ar sviestu un cukuru. Var pievienot arī kanēli. Mīklu ieklāj palielā tortes formā, ieliek ledusskapī.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175'C . Lielā bļodā puto biezpienu, līdz tas kļūst gaisīgs. Atsevišķi saputo olas, pēc tam tās kopā ar cukuru ieputo biezpienā, līdz iegūst viendabīgu maisījumu.
3. Šokolādi, nepārtraukti maisot, izkausē ūdens peldē. Tad pievieno skābu krējumu un pēc vēlēšanās arī - rumu. Visu rūpīgi samaisa.
4. Šokolādes maisījumu iejauc biezpiena maisījumā, visu pārlej pār cepumu mīklu. Cep aptuveni 30 min līdz brīdim, kad kūkas sānu malas sacietē (kūkas vidus drīkst izskatīties mazliet mikls). Izslēdz cepeškrāsni un atstāj biezpienkūku 1 stundu dzist cepeškrāsnī ar atcērtām durtiņām.
5. Biezpienkūka 2 stundas jātur ledusskapī. Pirms pasniegšanas gar biezpienkūkas malu var izkārtot zemenes.
Uz augšu