Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sokolādes biezpienkūka

Sokolādes biezpienkūka

FOTO: Evita Andrejeva

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • MĪKLA
  • 200 g pilngraudu cepumu
  • 100 g sviesta
  • 1 ēdk cukura
  • ¼ tējk kanēļa
  • PILDĪJUMS
  • 400 g biezpiena
  • 2 olas
  • 150 g pūdercukura
  • 200 g salauzītu šokolādes gabaliņu
  • 150 ml skāba krājuma
  • 1 ēdmk tumšā ruma
  • 150 g uz pusēm pārgrieztu zemeņu rotājumam
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Cepumus sadrupina. Ieber drumstalas lielā bļodā un sajauc tās ar sviestu un cukuru. Var pievienot arī kanēli. Mīklu ieklāj palielā tortes formā, ieliek ledusskapī.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175'C . Lielā bļodā puto biezpienu, līdz tas kļūst gaisīgs. Atsevišķi saputo olas, pēc tam tās kopā ar cukuru ieputo biezpienā, līdz iegūst viendabīgu maisījumu.
  3. Šokolādi, nepārtraukti maisot, izkausē ūdens peldē. Tad pievieno skābu krējumu un pēc vēlēšanās arī - rumu. Visu rūpīgi samaisa.
  4. Šokolādes maisījumu iejauc biezpiena maisījumā, visu pārlej pār cepumu mīklu. Cep aptuveni 30 min līdz brīdim, kad kūkas sānu malas sacietē (kūkas vidus drīkst izskatīties mazliet mikls). Izslēdz cepeškrāsni un atstāj biezpienkūku 1 stundu dzist cepeškrāsnī ar atcērtām durtiņām.
  5. Biezpienkūka 2 stundas jātur ledusskapī. Pirms pasniegšanas gar biezpienkūkas malu var izkārtot zemenes.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bezalkoholiskais mohito

Bezalkoholiskais mohito

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas