Sākums > Receptes > Deserti

Biskvīta un plūmju sacepums

2006. gada 26. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mīklai mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pakāpeniski pievienojot olas.
2. Pēc tam pieber izsijātus miltus, cieti, cepemo pulveri un sāli.
3. Liek cepamajā pannā un izlīdzina.
4. Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
5. Ogu pusītes kārto uz mīklas, nedaudz tajā iespiežot.
6. Pārkaisa vaniļas cukuru un pārslakā ar sīrupu.
7. Liek sakarsētā (180 grādos) cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes.
8. Plūmju vietā var izmantot arī nelielus ābolus, aprikozes vai persikus.
Uz augšu