Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Guļbišņīki no vārītiem kartupeļiem

2006. gada 25. novembris
Foto: Inese Kotikova
Tas viss izklausās ļoti sarežģīti, bet tā nemaz nav. Guļbišņīki ir mūsu ģimenē ļoti iecienīts ēdiens.
Pagatavošana
80 min
1. Uzvāra kartupeļus, pievieno sāli pēc garšas, kad gatavi sastampā kā priekš biezputras, ļauj atdzist.
2. Pa to laiku uz pannas apcep gaļu ar garšvielām.
3. Kad kartupeļi atdzisuši, pievieno olas un miltus, visu kārtīgi samīca.
4. Rokas samitrina ar ūdeni, lai nelīp pie rokām, uz rokas veido pankūciņu, kurai pa vidu liek gaļu (veido tā, lai kartupeļi būtu visapkārt), tad apviļā rīvmaizē un cep uz pannas vidēji brūnus.

Pasniedz ar skābu krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu