Svaiga zemeņu torte

Sastāvdaļas

  • 125 g miltu
  • 40 g cukura
  • 80 g sviesta
  • Vanilīncukurs
  • Sāls
  • 400 g zemeņu
  • 400 g saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes želatīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Pamats:
  2. Miltus iesijā bļodā, uzber cukuru, vanilīncukuru, šķipsniņu sāls un gabaliņu sagrieztu sviestu.
  3. Visu samīca, līdz veidojas gluda mīkla.
  4. Izveido kukulīti, ietin folijā un ieliek uz stundu ledusskapī.
  5. Uz dēļa uzkaisa miltus, liek mīklu un izveltnē apmēram 0,5cm biezumā, tad ieklāj cepamajā formā (ieteicams dieametrs būtu 20cm), un mailiņas uzloka uz augšu.
  6. Cep ~20 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  7. Tad izcepto mīklu nedaudz atdzesē un izņem no formas.
  8. Virskārta:
  9. Krējumam pievieno cukuru un vanilīncukuru, saputo.
  10. Caur sietu izberž zemenes, uzbriedina želatīnu un pievieno visu putukrējumam. Tad samaisa un visu ievieto ledusskapī.
  11. Kad masa sāk sastingt, to vēlreiz uzputo.
  12. Izcepto tortes formu liek atpakaļ formā un tai virsū saputoto virsmu.
  13. Torti novieto vēsumā.
  14. Rotā ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm.
  15. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi