Sākums > Receptes > Deserti

Svaiga zemeņu torte

2006. gada 22. novembris
Foto: Lelde Kundziņa
Pagatavošana
1 min
1. Pamats:
2. Miltus iesijā bļodā, uzber cukuru, vanilīncukuru, šķipsniņu sāls un gabaliņu sagrieztu sviestu.
3. Visu samīca, līdz veidojas gluda mīkla.
4. Izveido kukulīti, ietin folijā un ieliek uz stundu ledusskapī.
5. Uz dēļa uzkaisa miltus, liek mīklu un izveltnē apmēram 0,5cm biezumā, tad ieklāj cepamajā formā (ieteicams dieametrs būtu 20cm), un mailiņas uzloka uz augšu.
6. Cep ~20 minūtes 200 grādu temperatūrā.
7. Tad izcepto mīklu nedaudz atdzesē un izņem no formas.
8. Virskārta:
9. Krējumam pievieno cukuru un vanilīncukuru, saputo.
10. Caur sietu izberž zemenes, uzbriedina želatīnu un pievieno visu putukrējumam. Tad samaisa un visu ievieto ledusskapī.
11. Kad masa sāk sastingt, to vēlreiz uzputo.
12. Izcepto tortes formu liek atpakaļ formā un tai virsū saputoto virsmu.
13. Torti novieto vēsumā.
14. Rotā ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm.
15. Labu apetīti!
Uz augšu