Sākums > Receptes > Deserti

Bumbieri vīna mērcē

2006. gada 22. novembris
Foto: Depositphotos.com
Elegants un ļoti baudāms deserts ar labi pazīstamu, bet gana maz izmantotu augli - bumbieri. Tā kā vīnā esošais alkohols iztvaiko un paliek vienīgi vīna garša, tad ēdienu droši var ēst arī bērni. Ir vērts nogaršot !
Pagatavošana
60 min
1. Nomizo cietos bumbierus, atstājot kātiņu, apakšiņu nogriež tā, lai tas var stabili stāvēt uz virsmas.
2. Katliņā ielej 400 ml sarkanvīna un liek sildīties (var izvēlēties gan saldo, gan skābo vīnu, pēc garšas).
3. Kad vīns jau ir uzsilis, bet vēl nevārās, pievieno nomizotos bumbierus. Tam visam pārber 3 ēd. k. cukura, 1 tējk. kanēļa un krustnagliņas (šo garšvielu daudzumu var arī mainīt pēc garšas).
4. To visu vāra uz ne visai lielas liesmas ~20 minūtes. Tad ņem ārā bumbierus.
5. Vīnu vēl atstāj uz uguns (lai nevārās, bet ir karsts) un tam pievieno 2 ēd. k. upeņu ievārījuma.
6. Atsevišķā trauciņā sajauc 1 ēd. k. cietes ar nelielu daudzuma ūdens. To pievieno vīnam. Vienmērīgi maisot masa sabiezēs, kļūs sīrupaina.
7. Pēc masas sabiezēšanas, nogriež uguni. Ar iegūto saldo mērci pārlej bumbierus (pēc izvēles var nokāst vai nenokāst ogas no ievārījuma).
8. Tā kā vīnā esošais alkohols iztvaiko un paliek vienīgi vīna garša, tad ēdienu droši var ēst arī bērni.
9. Labu apetīti! :)
Uz augšu