Sākums > Receptes > Deserti

Kēkss ar bekonu un sieru

2006. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sajaucot sadrupinātu raugu ar tējk. cukura, ēd.k. silta piena vai ūdens un nedaudz miltu, "iedarbina "raugu.
2. Speķi un sīpolu sagriež mazos kubiciņos, sieru uz rupjās rīves sarīvē.
3. Sīpolus ietaukotā pannā apcep, pievieno sagrieztu speķi un arī to strauji apcep.
4. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
5. Uzsildītu pienu sajauc ar mīkstu sviestu, sāli, cukuru, olu, miliem, pievieno "iedarbināto"raugu un samīca mīklu.
6. Pievieno apcepto speķi un sarīvēto sieru, pārklāj un noliek siltā vietā uzrūgt.
7. Uzrūgušu liek ietaukotā kēksa formā un 200 grādu temperatūrā cep nepilnu stundu.
8. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
9. Izceptu brīdi patur formā, tad izgāž un atdzesē.
Uz augšu