Sākums > Receptes > Uzkodas

Aknu pastēte ar riekstiem

2006. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem temperatūras.
2. Samaļ aknas un sīpolu ( daļu aknu atstāj nesamaltas).
3. Samaltās aknas sajauc ar malto gaļu un pievieno olas, krējumu, sāli, garšvielas un konjaku.
4. Atlikušās aknas sagriež gabaliņos, kurus apbrūnina taukos uz pannas un tad izsautē.
5. Samaļ riekstus.
6. Riekstus un izsautētas aknas sajauc ar malto aknu un gaļas maisījumu.
7. Maisījumu liek ar sviestu ieziestā 1,5 l veidnē.
8. 1,5 stundas cep sakarsētā cepeškrāsnī.
9. Ja pastēti cep mikroviļņu krāsnī, to sadala divās veidnēs un ar pilnu jaudu cep 10-12 minūtes.
10. Pastēti atdzesē un ļauj garšvielām pa nakti "ievilkkties".
Uz augšu