Ķirbja krēms

2006. gada 16. novembris
Foto: Solveiga
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsē cepeškrāsni (temperatūra - 200 C) Padziļā bļodā samet un salej visas sastāvdaļas (izņemot putukrējumu), un tad visu kārtīgi sasmalcina un sakuļ ar blenderi. Sagatavoto masu salej krūzītēs vai nelielās bļodiņās (svarīgi, lai trauciņu iekšpuse būtu gluda) un liek padziļā cepjamā traukā, kurā ieliets karsts ūdens (ūdens līmenis - ap 3 cm). Uzrādītajam izejvielu daudzumam būs vajadzīgi 5-6 trauciņi. Tad cepjamo trauku iek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes. Pēc tam trauciņus ņem ārā, atdzesē un liek ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai. Tāpēc vislabāk krēmu gatavot iepriekšējā dienā.
2. Pirms pasniegšanas krēmu var atbrīvot no trauciņa, apgriežot trauciņu otrādi un ļaujot krēmam glīti uzslīdēt uz šķīvīša (parasti tas izdodas viegli, ja ne - nedaudz jāpiepalīdz ar nazi, nošķirot krēmu no trauka maliņām), bet var pasniegt tāpat. Vislabāk garšo un izskatās, ja tam uzliek saputota putukrējuma cepurīti, un kā akcentiņu - dzerveņogu.
Uz augšu