Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ķirbja krēms

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 4 olas
  • 400 g vārīta ķirbja
  • Pustējkarote kanēļa
  • šķipsniņa sasmalcinātu krustnagliņu
  • 200 ml piena
  • 50 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • Putukrējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni (temperatūra - 200 C) Padziļā bļodā samet un salej visas sastāvdaļas (izņemot putukrējumu), un tad visu kārtīgi sasmalcina un sakuļ ar blenderi. Sagatavoto masu salej krūzītēs vai nelielās bļodiņās (svarīgi, lai trauciņu iekšpuse būtu gluda) un liek padziļā cepjamā traukā, kurā ieliets karsts ūdens (ūdens līmenis - ap 3 cm). Uzrādītajam izejvielu daudzumam būs vajadzīgi 5-6 trauciņi. Tad cepjamo trauku iek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes. Pēc tam trauciņus ņem ārā, atdzesē un liek ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai. Tāpēc vislabāk krēmu gatavot iepriekšējā dienā.
  2. Pirms pasniegšanas krēmu var atbrīvot no trauciņa, apgriežot trauciņu otrādi un ļaujot krēmam glīti uzslīdēt uz šķīvīša (parasti tas izdodas viegli, ja ne - nedaudz jāpiepalīdz ar nazi, nošķirot krēmu no trauka maliņām), bet var pasniegt tāpat. Vislabāk garšo un izskatās, ja tam uzliek saputota putukrējuma cepurīti, un kā akcentiņu - dzerveņogu.
Receptes.lv Iesaka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas