Pekānu rausis

2006. gada 10. novembris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
75 min
1. Sakarsē plīti - 165 grādi.
2. Sagatavo mīklu: Bļodā ieliec miltus un sāli, pievieno taukus un ar dakšiņu vai raušu mīcītāju kapā, līdz mikstūra līdzinās rupji maltiem graudiem. Uzsmidzini pa virsu ūdeni, vienu ēdamkaroti uzreiz, un ar dakšiņu jauc kopā līdz brīdim, kad mīkla turās kopā. Uz labi miltotas virsas izveido bumbu, un tad viegli, viegli to izrullē, lai tā būtu pāris centimetrus platāka par paredzēto pannu (te būs vajadzīga apmēram 23 cm radiusa metāla rauša panna). Apstrādā mīklu pēc iespējas mazāk, tad tā būs čauganāka. Ieklāj mīklu pannā un apcērp malas.
3. Sakārto riekstus uz mīklas, kas ieklāta pannā.
4. Sakul kopā cukuru, miltus, sāli, pakāpeniski pievienojot miltus un vaniļu. Pa vienai pievieno olas, labi sakul ar putojamo vai elektrisku kuļamo. Pakāpeniski pievieno kusēto svietu. Pārlej šo mikstūru riekstiem.
5. Cep stundu un 15 minūtes, pildījums būs mazliet uzpūties, mīkla -- zeltaina. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, pirms pasniedz galdā.
6. Rausis ir ĀRKĀRTĪGI trekns -- ar mazu gabaliņu pietiks.
Uz augšu