Ķimeņu rausīši no biezpiena mīklas

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiens (der arī nedaudz ieskābis)
  • 250 g margarīns
  • 250 g miltu
  • 1 t. k. sodas
  • 1 jēla ola
  • Ķimenes
  • Sāls
  • Margarīns

Pagatavošana

1 min.
  1. Samīca mīklu no biezpiena, atlaidināta margarīna, miltiem un sodas. Pēc garšas var pievienot nedaudz cukura un sāls.
  2. No mīklas saviļā nelielas bumbiņas ("Rafaello" lielumā), liek uz ietaukotas plāts. Pēc tam mīklas bumbiņās ar pirkstu iespiež nelielu bedrīti. Saplacinātās bumbiņas apsmērē ar sakultu olu. Mazajās iedobītes ieliek piciņu margarīna, rausīšus pārkaisa ar sāli un ķimenēm. Liek krāsnī cepties, līdz rausīši ir zeltaini brūni.
  3. Eskperimentētāji rausīšus sāls vietā var apkaisīt ar cukuru. Ļoti intersesanta kombinācija - ķimenes + cukurs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi