Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķirbja, tomātu un siera sacepums

2006. gada 2. novembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. 2 ēdamkarotēs olīveļļas apcep sagrieztus sīpolu un ķiploku līdz tie caurspīdīgi.Pievieno vīnu, cukuru un sautē līdz daudzums samazinājies uz pusi. Tad pieber timiānu, lauru lapu,čili piparus un sagrieztus tomātus un sautē uz vājas uguns 15 minūtes,līdz mērce sabiezē. Izņem lauru lapu. Mērci lej cepamformā. Ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas apcep kubiņos sagrieztu ķirbi līdz tas kļūst zeltaini brūns.Liek cepamformā mērcē.
2. Katliņā uzvāra saldo krējumu, pārkaisa ar muskatriekstu un noņem no uguns.
3. Ķirbja kubiņiem pārkaisa sarīvētu sieru, pārlej ar saldo krējumu,liek cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes līdz ķirbis mīksts un siers zeltains.
Uz augšu