Ķirbja, tomātu un siera sacepums

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja mīkstuma
  • 500 g tomātu
  • 200 g Čederas siera
  • 150 g saldā krējuma
  • 150 g sausa baltvīna
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 lauru lapa
  • ½ tējakrote timiāna lapiņu
  • ½ tējkarote čili piparu
  • ½tējkarote cukura
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • Šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana

1 min.
  1. 2 ēdamkarotēs olīveļļas apcep sagrieztus sīpolu un ķiploku līdz tie caurspīdīgi.Pievieno vīnu, cukuru un sautē līdz daudzums samazinājies uz pusi. Tad pieber timiānu, lauru lapu,čili piparus un sagrieztus tomātus un sautē uz vājas uguns 15 minūtes,līdz mērce sabiezē. Izņem lauru lapu. Mērci lej cepamformā. Ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas apcep kubiņos sagrieztu ķirbi līdz tas kļūst zeltaini brūns.Liek cepamformā mērcē.
  2. Katliņā uzvāra saldo krējumu, pārkaisa ar muskatriekstu un noņem no uguns.
  3. Ķirbja kubiņiem pārkaisa sarīvētu sieru, pārlej ar saldo krējumu,liek cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes līdz ķirbis mīksts un siers zeltains.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi