Sākums > Receptes > Uzkodas

Veģetārie plācenīši

2006. gada 31. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Putraimus uzbriedina ūdenī.
2. Tiem pievieno uz rupjās rīves sarīvētus burkānus, cukini un smalki sagrieztu papriku.
3. Pieliek olu, miltus, sāli.
4. Samaisa viendabīgā mīklā.
5. No tās veido plācenīšus un apcep no abām pusēm brūnus.
6. Spinātus kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem un ķiplokiem apcep sakarsētā eļļā.
7. Pievieno saldo krējumu un ietumē ar kartupeļu miltiem.
8. Mazliet atdzesē.
9. Cepešpannā liek plācenīšus, uz tiem - spinātu masu, tomātu ripiņas un pārkaisa ar rīvētu sieru.
10. Liek cepeškrāsnī un karsē, kamēr siers izkūst.
11. Mērcei seleriju sakni un burkānus sagriež kubiņos.
12. Liek uz pannas uzkarsētā eļļā un apcep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem.
13. Pievieno saldo krējumu, ietumē ar miltiem.
Uz augšu