Šokolādes kūka

2006. gada 30. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Biskvīts.
2. Visus produktus samaisa kopā. Mīklu liek formā. Cep 190...200`c t`, 10min. Biskvītu atdzesē un sagriež 3 vienādās plāksnēs.
3. Karamele.
4. Ūdenī, nepārtraukti maisot izkausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Nedrīkst būt cukura gabaliņi. Tad pieliek sviestu un labi samaisa kopā ar cukuru. Maisa kamēr iegūst viendabīgu masu. Tad pielej pusi saldo krējumu un maisa līdz viss sajaucās. Pielej atlikušo krējumu, labi samaisa
5. Un uzvāra. Tad kad pievienots saldais krējums un tas uzvārās, katls tūlīt jāņem nost no plīts.
6. Sīrups.
7. Ūdenī izkausē cukuru un uzvāra. Pieliek ruma esenci, samaisa. Atdzesē.
8. Šokolāde.
9. Šokolādi sasmalcina un liek katlā. Pielej pienu, saldo krējumu un vāra līdz iegūst viendabīgas konsistences masu.
10. Pildījums.
11. Visus produktus samaisa kopā. Maisa līdz iegūst saldā krējuma konsistences masu.
12. Šokolādes mērce.
13. Šokolādi sasmalcina un liek katlā. Pieliek sviestu, pienu, saldo krējumu. Karsē uz lēnas uguns līdz iegūst viendabīgu masu. Pieliek maltu muskatriekstu mērci uzvāra.
14. Pīrāgs.
15. Atdzesētu biskvītu sagriež 3 vienādās plāksnēs. Formā ieklāj pergamenta papīru un ieliek vienu biskvīta plāksni. Apsmērē ar sīrupu un uzklāj 400g pildījumu. Uzliek otru biskvīta plāksni, apsmērē ar sīrupu un uzklāj atlikušos 400g pildījumu. Virsū uzliek trešo biskvīta
16. Plāksni un uzsmērē atlikušo sīrupu. Pīrāgu saformē, liek ledusskapī un ļauj sastingt.
Uz augšu