Sākums > Receptes > Deserti

Pīrāgs „gardā magone

2006. gada 30. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Magones aplej ar karstu ūdeni. Nosusina un samaļ kafijas dzirnaviņās. Olas dzeltenumu
2. Atdala no baltuma un pieliek pie magonēm.
3. Pieliek mandeles, cukuru, kanēli un samaisa. Rīvmaizi samaisa ar sviestu. Saputo olu baltumu un samaisa ar magoņu masu.
4. Pakāpeniski pievieno rīvmaizes-sviesta maisījumu
5. Un kartupeļu cieti.
6. Mīklu liek formā un cep 40-50min, 180`c t`.
7. Katliņā lej pienu, pieliek īrisa konfektes un karsē līdz īrisi izkusuši.
8. Pielej saldo krējumu un uzvāra.
9. Pīrāgu sagriež gabaliņos. Uzlej īrisu mērci. Apkārt pīrāgam uzber rīvētu šokolādi.
Uz augšu