Ogu bezē sapnis

2006. gada 28. oktobris
Foto: Edgars Kristlībs
Pagatavošana
80 min
1. Tīrā un sausā traukā saputo olu baltumus. Pievieno pusi no cukura daudzuma un puto, līdz iegūst stingras putas. Pēctam uzmanīgi iecilā atlikušo cukuru.
2. Rūpīgi ieziež plāti vai arī izmanto cepamo papīru. No iegūtās masas veido četras apaļas kūciņas.
3. Cep cepeškrāsnī 125 grādos apmēram 50 minūtes. Bezē kūciņām jābūt trauslām un sausām.
4. Stingri saputo saldo krējumu.
5. Vajadzības gadījumā ogas notīra un noskalo. Pusi no jāņogu daudzuma saspaida, tad sajauc ar putukrējumu.
6. Bezē kūciņas pārklāj ar sagatavoto jāņogu krēmu. Rotā ar atlikušajām jāņogām un mellenēm.
7. Pasniedz tulīt.
Uz augšu